Els dubtes del Park Güell

Ja han començat les obres de tancament del Park Güell previst per l’octubre del 2013. A dia d’avui encara hi ha molt dubtes sobre la taula. La falta de documentació tècnica és insultant i les contradiccions en les comunicacions polítiques són constants. Unes comunicacions, per cert, unidireccionals, sense cap intenció d’escoltar veus discordants i limitades a un seguici d’escollits.

Dubtes. Per començar, encara no sabem com s’ha fet els càlculs de visitants. Malgrat hem exigit ad nauseam el document tècnic que justifica la massificació i el tancament no hem tingut mai resposta. Estaria bé saber com arriben al parc els 9 milions de visitants, d’on procedeixen, a quina hora ho fan i amb quina intenció. S’està amputant sense compartir el diagnòstic. Així de clar.

Més dubtes. Pel que fa al “caràcter reversible” de la decisió de “regular l’accés” a la “zona monumental”. Les obres tenen un pressupost de prop de 2 milions d’euros i van ser licitades fa mesos paral·lelament al procés de “participació”. Molt reversibles no ho són ni ho han estat mai.

Encara més dubtes. És una incògnita què es pensa fer amb els més de 20 milions que es podran recaptar amb el cobrament d’entrades. Tenint en compte que el pressupost de manteniment del parc és menor al milió d’euros anual, estaria bé que s’especifiqués a què pensen destinar aquesta fortuna. A dia d’avui desconfiem plenament d’una estratègia que hauria de ser bandera i és avui silenci.

Per acabar, més dubtes i més greus. A la darrera reunió del dia 11 d’abril al Club Natació Catalunya, on hi havia de tot menys “consens”, es van encendre les alarmes quan a la Sra. Latorre, adjunta a la regidora Fandos, va dir que l’accés dels veïns amb “carnet” estarà condicionat al nombre de persones amb entrada gratuïta via registre presents a la zona tancada. Ja ni tan sols està clar allò de “com a veïna tindré carnet per entrar-hi quan vulgui”.

Massa dubtes per una decisió tan important, no creieu?

Plataforma Defensem el Park Güell

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s