Comunicat sobre la Taula de Treball del Park Güell

Denunciem que el tancament del Park i cobrament d’entrades discriminatòriament és il·legal i proposem alternatives

L’anterior dilluns dia 3 de desembre de 2012 va tenir lloc una reunió de la taula de treball del projecte Park Güell i entorn. L’Ajuntament va convocar aquesta reunió convidant a algunes persones representatives de la ciutadania per a informar de l’estat del projecte.

Durant la reunió van sorgir diverses discrepàncies per part de la CUP Gràcia, Associació de Comerciants de Lesseps, Plataforma Defensem el Park Güell (més de 30 entitats hi donen suport), Coordinadora d’Entitats del Park Güell (agrupa 50 entitats i ha recollit 20.000 firmes que s’oposen al tancament) i PSC, entre d’altres. Aquestes discrepàncies sorgiren en relació a la proposta de l’Ajuntament de tancar el Park Güell i cobrar entrada. Allà mateix es van presentar alternatives a aquesta proposta.

Segons l’Ajuntament: “Els veïns dels barris adjacents (El Coll, Vallcarca – Els Penitents, La Salut, El Carmel i Can Baró) disposaran d’un carnet que els permetrà l’accés lliure a qualsevol hora del dia i per qualsevol punt del Park. Els alumnes de l’Escola Baldiri i Reixach, els pares, els tutors legals, personal docent i totes les persones implicades també disposaran del mateix carnet que els donarà dret a accedir i circular lliurement. Qualsevol persona podrà passar a formar part del Club Park Güell. Per a formar-ne part haurà de registrar-se en una oficina situada al centre de la ciutat i transcorreguts set dies, prèvia reserva, podrà personar-se a la guixeta del Park, identificar-se i retirar una entrada gratuïta que necessitaran cada cop que vulguin accedir a la zona monumental. Aquests visitants disposaran de 100 entrades per hora reservades que comptabilitzaran en l’aforament màxim (800+100)”.

Sobre la diferenciació d’entrada segons la residència, hi ha una sentència del Tribunal Superior de Luxemburg en la que, en un cas pràcticament idèntic en quant a les disposicions legals en relació a la discriminació cap a turistes procedents d’estats membres de la Unió Europea respecte de ciutadans locals, les autoritats van declarar culpable a l’administració corresponent obligant a triar entre cobrar a tothom per igual o bé a ningú sense cap discriminació. Així, si ens fixem en la proposta de l’Ajuntament, el fet  que només es permeti accedir gratuïtament previ registre presencial a una oficina situada a la ciutat de Barcelona (si no s’és veí), es una discriminació per procedència cap a qui no viu o no es troba a prop d’aquesta. Segons les lleis aplicables a tots els estats membres de la Unió Europea: tots els ciutadans europeus hauríem de pagar o poder accedir lliurement i gratuïta.

Com a alternatives a la proposta que presenta l’Ajuntament, des de la Plataforma Defensem el Park Güell, d’acord amb les nostres reivindicacions, presentem un document (link: http://futurparcguell.wikispaces.com) que recull propostes viables, per tal d’assolir els següents objectius:

1- Reduir l’impacte de les visites turístiques al Park Güell i a l’entorn
2- Assolir una major viabilitat econòmica
3- Millorar la qualitat del Park Güell
4- Fomentar la reconquesta ciutadana del Park Güell

Des de la Plataforma Defensem el Park Güell ens oposem a qualsevol maniobra política que comporti com a conseqüència qualsevol tipus de cobrament d’entrada, impediment, inconvenient i/o incomoditat per a accedir al Park, de manera que el Park Güell, considerat Patrimoni Mundial per la Unesco, deixés de ser un espai públic d’accés lliure i gratuït per a totes les persones com fins a l’actualitat.

Per donar suport: https://defensemparkguell.wordpress.com/dona-suport/

Enllaços d’interès:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s