Notícia a l’Independent de Gràcia num 446

La plataforma Salvem Park Güell es constitueix fent un manifest

Plataforma Salvem el Park Güell o plataforma Defensem el Parc Güell. Aquests són els dos possibles noms amb què treballa l’oposició organitzada que aquesta setmana ha tancat un manifest contra l’accés regulat i el tancament de la part monumental del recinte. En cinc punts la plataforma defensa sense embuts l’accés “públic i gratuït” al parc i avisa que la restricció no evitarà les actuals molèsties, com ara la massificació de turistes, especialment els mesos l’estiu. La polèmica pel tancament es manté.

Una vintena d’entitats i personalitats a títol individual, entre les quals en diferents nivells de col.laboració hi ha membres de l’Agrupament Escolta Jaume I, la Comissió de Joves del Coll, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la colla Malèfica del Coll, l’Ateneu Popular de Vallcarca o col.lectius a nivell de ciutat com la plataforma Defensem el Port Vell o Males Herbes, són el nucli integrant de la Plataforma Salvem el Park Güell. La nova entitat sorgeix com a contrapès al suport que ha rebut l’accés regulat a la zona monumental en el marc de la taula de treball del Park Güell que agrupa tècnics, entitats i dirigents polítics i que tanta polseguera ha aixecat.

La nova organització, que ha celebrat almenys dues reunions presencials aquest mes de juliol, ha aconseguit tancar aquesta setmana un manifest, al qual ha tingut accés L’Independent, que en el seu últim esborrany s’estructurava en cinc punts amb aquestes idees: una, “el tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria molèsties derivades”; dues, “el tancament aboliria i privatitzaria l’ús públic i comunitari del parc”; tres, “ni la imposició de tanques ni el cobrament d’entrades (…) serien la solució a la massificació al parc (…), més aviat serien mesures que intensificarien aquestes problemàtiques”; quatre, “rebutgem qualsevol tipus de límit i/o cobrament amb discriminació per l’accés a qualsevol zona del Park Güell”; i cinc, “aquest debat s’està treballant d’esquena a bona part de la ciutadania”. La plataforma farà públic aquest manifest properament per denunciar el fons i la forma d’aquest polèmic pla que aixeca diversitat d’opinions amb la finalitat de sumar noves adhesions a les seves premises.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s